DAILY LIFE IN BAGHDAD

Hoe voelt het als het Leidseplein in de fik staat? Hoe is het om je kind naar school te brengen, als er wekelijks bommen afgaan in je wijk?

HOW DOES IT FEEL WHEN TIMES SQUARE IS ON FIRE? WHAT IS IT LIKE TO BRING YOUR CHILD TO SCHOOL, WHEN BOMBS ARE EXPLODING IN YOUR NEIGHBOORHOOD EVERY WEEK? BAGHDAD IN THE MEDIA IS REDUCED TO A WAR ZONE. ON THIS BLOG - AND THE BOOK THAT WE'LL MAKE FROM OUR WORK - WE SHOW EVERYDAY LIFE AND PERSEVERANCE. A LOT OF PERSEVERANCE.

Op het journaal en in de krant is Bagdad teruggebracht tot een hoop onmenselijke ellende. Onwerkelijk en ver van ons bed. De kloof tussen daar en hier groeit. Rechtse politici riepen de Islam uit tot vijand. De meeste media benadrukken vooral de verschillen. Het is wij tegen zij. Maar is dat wel zo, of krijgen we maar de halve waarheid te zien?

De Nederlandse journalisten Paulien Bakker (tekst) en Marieke van der Velden (beeld) reizen af naar Bagdad om op zoek te gaan naar de mens achter dat vijandsbeeld. We willen in onze (foto)verhalen doodnormale mensen portretteren met een uitzonderlijke veerkracht. Het einddoel is een foto- en verhalenboek voor jong tot oud.

We willen zo een brug slaan en zorgen voor meer herkenning en begrip. Het is ons antwoord op de ongenuanceerde angst-politiek van dit moment.

Volg onze belevenissen tijdens onze reis op dit blog.

---

Mail voor vragen of opmerkingen:
paulienopreis@gmail.com of info@mariekevandervelden.com

Search

Site authors

AT WORK SEPTEMBER 3RD

…and yes it was at least 45oC….

Loading posts...